Jadłospis

  DATA  ŚNIADANIA  OBIADY  PODWIECZOREK
  Poniedziałek 30.11.2020 r.  Pieczywo mieszane
z masłem, sałatą, szynką, pomidorem, herbata aroniowa
Zupa marchewkowa, łazanki z kapustą kiszoną, kompot, jabłkoKasza manna
z mlekiem, mus malinowy, ciastka
Alergeny1, 71,  3, 71, 7
Wtorek 01.12.2020 r.Płatki czekoladowe
z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, serkiem topionym, rzodkiewką, miodem
Pomidorowa
z makaronem, kotlety mielone, ziemniaki, marchewka
z groszkiem, kompot
Tosty zapiekane
z serem żółtym, keczup, herbata
z cytryną
Alergeny1, 7,1, 3, 7, 91, 7
  Środa 02.12.2020 r.    Pieczywo mieszane
z masłem, wędliną drobiową, serek waniliowy „Danio”, herbata malinowa
Zupa grochowa, kotleciki z piersi kurczaka, frytki, surówka z kapusty pekińskiej, kompotWafle ryżowe
z masłem
i miodem, herbata miętowa z cytryną
Alergeny1, 71, 3, 7, 91
  Czwartek 03.12.2020 r.  Pieczywo mieszane
z masłem, ogórkiem zielonym, parówki
z szynki, keczup, herbata z cytryną
Żurek z kiełbasą, pierogi z twarogiem, śmietaną, owoc, kompotBułka z masłem, pastą z tuńczyka
i koperku, ogórek kiszony, kawa
z mlekiem
Alergeny1, 71, 7, 91, 4, 7
  Piątek 04.12.2020 r.  Sam komponuję kanapki z: sera żółtego, kurczaka gotowanego, pomidora, ogórka zielonego, herbata
żurawinowa
Zupa ryżowa, ryba panierowana, ziemniaki, surówka
z marchewki, jabłka
 i selera, kompot
Budyń czekoladowy, ciastka
Alergeny1, 71, 4, 7, 9 1, 7

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II

1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.

Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.


Font Resize
Wysoki kontrast