DATA ŚNIADANIA OBIADY PODWIECZOREK
Poniedziałek 09.03.2020r. Pieczywo mieszane z masłem, sałatą, suchą krakowską, pomidorem, kawa z mlekiem Zupa ogórkowa, ryż z prażonymi jabłkami, bita śmietana, kompot, mandarynki Bułka z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, herbata aroniowa
Alergeny 1, 7, 10 1, 3, 7, 10 1, 3, 7
Wtorek 10.03.2020r. Muszelki  czekoladowe  z mlekiem, pieczywo z masłem, serem żółtym, papryką Zupa pomidorowa z ryżem, kotlety z piersi, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, kompot Bułka z masłem, miodem, herbata miętowa z cytryną
Alergeny 1, 7, 1, 3, 7, 10 1, 3, 7
Środa 11.03.2020r.   Bułka z masłem, twarożkiem z jabłkiem i śmietaną, dżem, kakao Zupa brokułowa,  łazanki z kiszoną kapustą, kompot, gruszki Tosty zapiekane z serem żółtym, keczup, herbata malinowa
Alergeny 1, 7 1, 7, 9, 10 1, 7
Czwartek 12.03.2020r.   Płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, serkiem topionym, rzodkiewką, miód Zupa jarzynowa, gulasz z kaszą jęczmienną, buraczki, kompot Sałatka owocowa z galaretką, mus truskawkowy, kruche ciastka
Alergeny 1, 7 1, 7, 9, 1, 7
Piątek 13.03.2020r.   Sam komponuję kanapki z:
jajka, szynki wieprzowej, ogórka zielonego, papryki, kawa z mlekiem
Zupa fasolowa, ryba naleśniki z twarogiem i dżemem, jogurt jagodowy, kompot Bułka z masłem, pastą z tuńczyka i koperku, rzodkiewką, herbata z cytryną
Alergeny 1, 7 1, 7, 9 1, 7

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II

1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.

Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.