Poniedziałek
28.06.2021 r.

ŚNIADANIE
Pieczywo mieszane
z masłem, sałatą, suchą wędliną, pomidor, kawa
z mlekiem
OBIAD Zupa brokułowa, pierogi z twarogiem, truskawkami
i śmietaną, kompot,

PODWIECZOREK

Pieczywo
z masłem, pastą
z tuńczyka, rzodkiewką, herbata aroniowa
Alergeny 1, 7 1, 7, 9 1, 4, 7
Wtorek
29.06.2021 r.

ŚNIADANIE
Muszelki czekoladowe
z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, serkiem topionym, dżemem

OBIAD

Zupa pomidorowa
z makaronem ryżowym, kotleciki
z piersi kurczaka, ziemniaki, mizeria, kompot PODWIECZOREK

Biszkopty
w galaretce
z owocami, bita śmietana, biszkopty
Alergeny 1, 7 1, 7, 9 1, 7

Środa
30.06.2021 ŚNIADANIE

pieczywo z masłem, papryką, parówki z szynki, keczup, herbata
z cytryną

OBIAD

Zupa jarzynowa, naleśniki z dżemem, musem malinowym, kompot,

PODWIECZOREK

Budyń waniliowy, truskawki

Alergeny 1, 7 1, 7, 9 1, 7

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.

W jadłospisie uwzględniamy indywidualne zalecania lekarskie dla dzieci.

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II

1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI

Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.

Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.


Font Resize
Wysoki kontrast